Etna

Unul dintre cei mai activi vulcani din lume, Etna a fost inclus in lista UNESCO a patrimoniului mondial din iunie 2013.

Mitologia greaca povesteste despre monstrul Typhon care a fost prins de Zeus si ingropat sub munte, in locul unde se crede ca s-ar fi aflat cuptoarele lui Hefaistos.


Dupa eruptii, solul acoperit de lava devine fertil si vegetatia a invadat poalele muntelui, stergand memoria lavei.

Tufe de valeriana adauga culoare peisajului aspru descris de lava de pe versant, dar si un parfum aparte.

Plecam in descoperirea vulcanului, mergand pe drumul de pe versantul sudic care ajunge pana la refugiul Sapienza, aflat la cota 1900, de unde a luat telegondola spre varf.

De aici ai posibilitatea de a merge cu masinile speciale pana la Turnul Filosofului, unul din craterele de pe versantul sudic, aflat la 2918m altitudine.

Dar pentru o experienta unica, am preferat ca mergem pe jos :)

Craterul principal al Etnei, fumegand in zare, nu este accesibil turistilor, zona fiind inchisa accesului public. Am explorat Turnul Filosofului, incantati de culorile peisajului si aburii ce se ridicau pe alocuri, descoperind zonele inca "fierbinti".

Daca la urcare am taitat traseul, facand o scurtatura, la coborare am ales drumul pe care merg masinile ce transportau turistii si am adunat in bocanci suficient praf de zgura cat sa ne innegreasca picioarele cu sosete cu tot.

Daca vii in Sicilia, nu trebuie sa ratezi ocazia de a vizita vulcanul. Experienta este unica si merita din plin efortul !


Daca vreti sa beneficiati de un program personalizat, nu ezitati sa ne contactati !

Oriunde ati vrea sa ajungeti, va vom pune la dispozitie toate informatiile necesare, un ghid turistic cu principalele repere de vizitat si harti, astfel incat sa va bucurati din plin de o vacanta "custom made" !